Köttbutik

Öppettider

Tisd-Onsd 10.00-17.00
Torsd-Fred 10.00-18.00
Lörd 10.00-13.00
HELGDAGAR STÄNGT

Ringer man till köttbutiken kan man förbeställa hos dem och hämta ut det i vår restaurang om man inte har möjlighet att hämta det i köttbutiken under deras öppettider.                                                                                                                                                                                     

Direkt nummer till köttbutiken: 0415-330101

 

 

SPECIALPRIS – OXFÄRS OM NI KÖPER 4 KG..79KR/KG

Köttbutik

kottbutikVi har stor manuell köttdisk som erbjuder både oxkött. griskött samt lamm och kalvkött.
Våra egna hamburgare, köttbullar, bearnaisesås etc.
Charkprodukter bla grillkorv, falukorv, rökad korv m m, skinksnibb m m.

Rökning och tillverkning av korv görs av Näsby charkuteri i Kristianstad.

Nu säljer vi även gris och lamm från 

bondens-basta_logo

Ansvarig för Ekerödsrastens Köttbutik är Michael Spicks. Michael började som lärling i Köln som 15-åring och är även utbildad inom korvtillverkning. Vi hoppas att kunderna får glädje av hans ideer och kunnande om vårt närproducerade kött.

img_3196520
Nu gör jag mycket pålägg själv…kokt skinka, leverpastej m m.

Här är lite bilder på vårt sortiment

Ägarna till Ekerödsrasten har en djurbesättning av charolais kor. Vi har licens från Sveriges Nötproducenter vilket innebär att vi garanterar att allt kött kommer från djur som är uppfödda och slaktade i Sverige.

Affären invigdes december 2000. Här handlar du kött från den egna gården, garanterat svenskt! Även hemgjorda sallader och annat säljs i butiken. Prova gärna att steka våra goda, egentillverkade hamburgare!

Kontrollprogrammet

Alla kalvar som föds vägs, därefter vägs de igen vid 200 dagar, resp 365 dagars ålder.

Besättningen är ansluten till:

  • Leukosprogrammet
  • BVD
  • Paratuberculos
  • Felfri hud
  • BIS ansluten
  • KAP
  • CDB vilket är obligatoriskt för alla djurägare(nötkreatur)
  • Salmonellaprogrammet

Om slaktklassificering

All slakt sker i Skaneks regi i Hörby, 6 km från gården. Djurkropparna veterinärsbesiktigas, klassificeras, vägs, idnr registreras. Slaktkropparna återkommer till Ekerödsrasten i 4 delar på fredagar och hängs in i vår kyl.

Vi är medlemmar i Svensk Lantmat.

widget_dagens

Restaurang

Meny

Bussmeny

Hitta hit